vinkje groen BESPAAR 25 TOT 40%
vinkje groen  10 JAAR GARANTIE
vinkje groen  BINNEN 4 WEKEN
vinkje groen  Onderdeel van NIVO Groep
vinkje groen BESPAAR 25 TOT 40%
vinkje groen  10 JAAR GARANTIE
vinkje groen  BINNEN 4 WEKEN
vinkje groen  Onderdeel van NIVO Groep

Onder alle weersomstandigheden gegarandeerd de beste spouwmuurisolatie


  Spouwmuurisolatie

  Spouwmuurisolatie is een eenmalige investering die u gegarandeerd en snel terugverdient. Zelfs in de zomer merkt u dat het koeler blijft in huis. U hoeft dus niet te wachten tot de koude wintermaanden om ook uw huis te voorzien van de beste spouwmuurisolatie. Met onze grijze EPS isolatie parels maken uw huis echt comfortabel.

  Spouwmuurisolatie die op de juiste manier is aangebracht, zorgt ervoor dat de buitenlucht uw binnenmuur niet meer afkoelt. Op die manier wordt het in huis minder snel koel en zal, met name in de koudere maanden van het jaar, de verwarming minder vaak aanslaan. De temperatuur van de muren gaat gemiddeld minimaal 4 graden Celsius omhoog, waardoor het koude en kille gevoel volledig uit uw woning verdwijnt. In de winter kan een binnenmuur die niet geïsoleerd is, afkoelen tot 2 graden boven het vriespunt. Na het isoleren kan diezelfde muur tot wel 16 graden warmer zijn, ook als het buiten koud is.

  Voordelen spouwmuurisolatie

  Het feit dat uw centrale verwarming minder vaak aanspringt, zorgt ervoor dat uw gasverbruik naar beneden gaat. In bijna alle gevallen gaat dat om een besparing van minimaal 25%, oplopend tot 40% en in uitzonderlijke gevallen zelfs nog meer. Een terugverdientijd van maximaal 4 jaar. En er zijn meer voordelen van spouwmuurisolatie; het verhoogt uw leefcomfort in huis en u heeft minder of geen last meer van tocht, muffe geuren en koude trek over de vloer. Ook verdwijnen de vochtproblemen op de binnenmuren als sneeuw voor de zon.

  Werkwijze spouwmuur isoleren

  Spouwmuurisolatie is geschikt voor huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975. In die tijd waren spouwmuren verplicht, maar werden ze nooit – of later slecht – geïsoleerd. Er bevindt zich dus een lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Deze ruimte vullen wij met onze Triple Plus EPS parels (Tr+++). Vanaf 1975 zijn er verschillende methodes gebruikt om wel te isoleren, maar een aantal daarvan blijken nu niet goed genoeg om het warm te houden in huis. Daarom kunnen wij ook de oude isolatie verwijderen, voordat we de nieuwe aanbrengen.

  spouwmuur isoleren spouwmuur isolatie afronden

  Isolatie op maat

  Nadat u met ons een afspraak heeft gepland om uw woning te voorzien van nieuwe spouwmuurisolatie, maken we een plan van aanpak dat specifiek op huis gericht is. Om de isolatie aan te brengen boren we eerste enkele gaten in de gevel. Dit doen we natuurlijk niet in het steen, maar op de kruising van een horizontale en verticale voeg. Om de meter wordt een gat geboord, waarbij we bij de kozijnen een optimaal patroon gebruiken zodat ook daar de vulling perfect wordt.

  Vervolgens vullen we de spouwmuur met zogenaamde EPS isolatie parels, verreweg het beste en sterkste isolatiemateriaal dat er is. In het vulpistool komen deze parels samen een speciale lijm en worden ze in de muur gespoten. Het materiaal wordt perfect op z’n plek verlijmd, omdat we een nevel van lijm gebruiken die ervoor zorgt dat op alle parels lijm terechtkomt.

  Tenslotte maken we alle voegen weer netjes dicht in de kleur van de oude voeg. Op die manier ziet niet meer waar de gaten geboord zijn en ziet het geheel er weer netjes en strak uit. Uiteraard zorgen we er ook voor dat uw erf netjes en opgeruimd is voordat we weer vertrekken.

  Betrouwbare partner in isolatie

  Omdat wij kunnen rekenen op jarenlange ervaren in deze branche, weten we precies wat doen. Een spouwmuur isoleren vraagt voor elk huis een andere aanpak. Om het beste rendement uit het isoleren te halen, is het belangrijk dat elke woning dan ook de juiste behandeling krijgt. Wij weten precies hoe we ook úw huis op de beste manier kunnen isoleren en staan garant voor ons werk.

  • Energiebesparing van 25-40%
  • Heerlijk wooncomfort
  • Geen last van vochtproblemen en tocht
  • Het beste isolatiemateriaal

  Omdat het eindresultaat voor u niet zichtbaar is, vinden wij het belangrijk dat u weet wat wij doen. Daarom krijgt u van ons een handboek met onze precieze werkzaamheden en controleren we achteraf samen of alles gebeurd is zoals u dat had verwacht.

  spouwmuren isoleren Afronding spouwmuur isolatie

  Schuil Isolatiezorg

  Schuil Isolatiezorg is gevestigd in Drachten, centraal in het noorden van het land. Van daaruit werken we in Friesland, Groningen, Drenthe en de Noordoostpolder. Ook op de Waddeneilanden zijn we actief. We werken bewust alleen in deze regio, omdat korte afstanden ervoor zorgen dat we beter kunnen plannen, waardoor we ons goed kunnen concentreren op het leveren van de beste isolatie. Daarbij herkennen we onszelf in de bewoners van het noordelijke deel van het land en ervaren wij deze regio als zeer prettig om ons werk te mogen doen.

  Trend

  De trend om de hoogste isolatiewaarde te halen, is door de luchtruimtes te verkleinen. Dit verhoogt de isolatiewaarde áls het isolatiemateriaal altijd vrij blijft van vocht. Maar dit gebeurt niet; vrijwel altijd vindt er vochttransport plaats vanuit uw woning naar buiten.

  In een ruimte van 20 graden Celsius zit veel meer vocht in de lucht dan buiten, waar het bijvoorbeeld 5 graden Celsius is. Hierdoor ontstaat een dampspanning van binnen naar buiten. EPS isolatie parels laten dit vocht direct door naar de buitenmuur, zonder dat het blijft hangen in het isolatiemateriaal.

  Met de oudere en kleinere HR++ parels kan dit lang niet zo snel als met onze speciale Triple Plus isolatie (Tr+++) EPS Parels. Onze Triple Plus isolatie parels blijven onder alle omstandigheden de beste isolatiewaarde houden. Door de uitstekende ademende eigenschappen verdampt vocht weer snel uit het isolatiemateriaal en zo blijft de hoogste isolatiewaarde altijd in werking. Beter voor u en het milieu. Isoleren is méér sparen dan u denkt.
  Triple plus isolatie spouwmuur

  Kosten spouwmuurisolatie

  Om de kosten op de juiste manier te bepalen hebben we enkele gegevens van u nodig. Op onze offerte pagina kunt u deze invullen en direct een offerte aanvragen. Uiteraard kunt u ook gewoon telefonisch contact met ons opnemen via 0512 – 729 042. Wij hebben dan een aantal vragen voor u. Aan de hand van deze vragen kunnen wij de kosten voor uw spouwmuurisolatie bepalen.

  Spouwmuur isoleren vochtig
  Spouwmuur isoleren om vochtproblemen te voorkomen

  Geen vochtproblemen door onze spouwmuurisolatie

  De trend om de hoogste isolatiewaarde te halen is door de luchtruimtes te verkleinen.
  Dit verhoogt de isolatiewaarde als het isolatiemateriaal altijd vrij blijft van vocht.  Maar dat gebeurd niet. Er vind altijd
  vochttransport plaats vanuit uw woning naar buiten.

  In een ruimte van 20 graden is veel meer vocht aanwezig dan buiten waar het bijvoorbeeld 5 graden is. Dit zorgt ervoor dat er een dampspanning ontstaat van binnen naar buiten. Vocht gaat in de vorm van waterdamp door de binnenmuur naar buiten. TriplePlus isolatie parels in combinatie met onze speciale lijm laten dit vocht direct door naar de buitenmuur, zonder dat het vast blijft zitten in het isolatiemateriaal. Dit kan met de kleinere HR++ parels lang zo snel niet als met TriplePlus isolatie parels.

  Hoe werkt spouwmuurisolatie

  Korte uitleg spouwmuur isolatie

  Gat boren in spouw

  Spouwmuur vullen

  Boorgat afvoegen

  Algemene film hoe Schuil Isolatiezorg werkt

  Nieuw

  Heeft u oude vergane isolatie?

  Geen probleem. Wij hebben een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee wij uw huis weer comfortabel en energiezuinig maken. Update uw oude spouwmuur nu.Spouwmuur isolatie verwijderen

  Uw comfort schiet omhoog!

  Goed aangebrachte spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de buitenlucht de binnenmuur niet meer afkoelt. Daardoor slaat de verwarming minder vaak aan, en gaat de temperatuur van de muren gemiddeld minimaal 4 graden omhoog! dit zorgt ervoor dat het koude en kille gevoel volledig uit uw woning verdwijnt.

  De kachel zal minder vaak aanspringen, wat er voor zorgt dat uw gasverbruik naar beneden gaat. U gaat tussen de 25 en 40% op uw gasverbruik besparen. Er zijn meer voordelen van spouwmuurisolatie: Het verhoogt uw leefcomfort sterk in huis, minder tocht, muffe geuren verdwijnen, koude trek over de vloer gaat weg en de vochtproblemen op de binnenmuren verdwijnen.

  Enthousiast geworden? Laat uw gegevens achter en we komen vrijblijvend bij u kijken!

  Bent u benieuwd wat onze klanten zeggen over ons en hun ervaringen? en oordeel zelf!